Het beautyritueel voor moeders in tien eenvoudige stappen

Vroeger, toen je nog geen kinderen had, had je ‘s ochtends uitgebreid de tijd om je toilet te maken. Efficiency was dus geen onderdeel van het ritueel. Nu je eenmaal moeder bent heb je echter niet meer de luxe om jezelf een uur lang in de steigers te zetten. Maar, niet bevreesd, hier is  een supersnel en effectief stappenplan om ervoor te zorgen dat je er iedere dag dag toch weer uitziet om door een ringetje te halen.

1. Ga douchen. Was je haar minstens drie keer, aangezien je zo moe bent dat je steeds vergeet of je het nou al gewassen had of niet.

2. Geef jezelf een schouderklopje en overweeg of je vandaag al na stap 1 zult stoppen (want: douchen is een prestatie op zich), of dat je zo ambitieus bent dat je voor de extended versie van het beautyritueel zult gaan.

3. Kam je haar, als je een kam of een borstel kunt vinden. Negeer de enorme plukken haar die je uit je hoofd trekt tijdens het kammen, als gevolg van het nog immer voortdurende postnatale haarverlies. Bedenk: als je je frommelige moederknot strategisch positioneert vallen de uitgedunde plekken helemaal niet zo op.

4. Zoek naar föhn. Constateer dat föhn weg is, of kapot. Haal je schouders op en bedenk dat je toch te moe bent om überhaupt je arm omhoog te houden voor het vasthouden van de föhn. Doe haar in natte, frommelige, moederknot.

5. Spuit deodorant op. Spuit véél deodorant op, want de hele dag achter kleine kinderen aanrennen vraagt om grof geschut op transpiratie-preventie niveau.

6. Kleed je aan. Verwissel minstens vier keer van outfit ivm tops die teveel de aandacht richten op de ongelijke hangtietjes die gekregen hebt na je zwangerschappen en broeken waar ook vandaag je muffintop weer overheen blubbert.

7. Trek het ene paar zwangerschapsjeans aan dat je nog hebt en vraag je zoals iedere dag weer af waarom vrouwen het zichzelf toch aandoen om kleren te dragen zonder elastiek erin.

8. Probeer ingedroogde spuug,- en pindakaasvlekken van outfit af te poetsen met billendoekjes. Accepteer een permanente witgelige waas op outfit.

9. Maak je op. Doe de ene helft van je gezicht, waarna er vanuit de woonkamer een oorverdovend geraas en gegil klinkt. Sprint weg om de ramp op te lossen en vergeet vervolgens de andere helft van je gezicht op te maken.

10. Voel je geweldig en de mooiste vrouw op aarde. Spiegels vermijden is aan te raden.